Weerkaart
Storm over nederland
Project

KNMI

Operations

Met GeoWeb werkt het Koninklijk Nederlands Meteorologisch instituut samen met de instututen van Noorwegen en Finland aan een betere overdracht van data.

Early warning systeem

GeoWeb is een technisch complex, responsive en webbased platform dat de vele individuele desktopapplicaties vervangt die meteorologen in de weerkamer van het KNMI 24/7 gebruiken. Het is een geïntegreerd en samenhangend systeem voor alle functionaliteiten aangaande presentatie, analyse en productie van geografische data, dat onder meer de transitie van weerkamer naar Early Warning Centrum (EWC) moet faciliteren. Deze applicatie moet voldoen aan de EU richtlijnen voor toegankelijkheid van webcontent (WCAG21). GeoWeb is een initiatief van KNMI (Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut) en ontwikkeld in samenwerking met FMI (Fins Meteorologisch Instituut) en MET Noorwegen (Meteorologisk Instituut).

Taakgestuurd ontwerp

Onze UX specialist had als taak een responsive schermen die gelijktijdig gebruikt konden worden in lijn met de praktijk van de werkzaamheden van de meteorologen. Het scherm moest intuitief zijn voor de verschillende gebruikers binnen de participerende instituten. Door nauw samen te werken met deze gebruikers en de realiserende scrumteams werden de gebruiksflows en de benodigde nieuwe producten, functies en verbeteringen bepaald. Wat resulteerde in een harmonisch samenkende monitoring view inclusief time sliders, een layer manager en een layer select geïntegreerd in een nieuwe screen manager. Het ontwerp werd uitgewerkt in de benodigde UI componenten, in light en dark mode, die voorzien van documentatie door de developers ontwikkeld konden worden.

Activiteiten

Gebruikersonderzoek, Taakanalyse, Data visualisatie, User experience (UX) design, User flows, Wire framing, Klikbare prototypes, UX testen , Interface (UI) ontwerp

No items found.
Laboratorium met tafel met reageerbuisjes en microscoop
Project

Sanquin

Sanquin is een not-for-profit organisatie die de bloedvoorziening in Nederland verzorgt. Naast het afnemen, verwerken en uitgeven van bloedproducten, houdt Sanquin zich bezig met het maken van reagentia, onderzoek en onderwijs.

Bekijk dit project
luchtfoto van de haven van Rotterdam
Project

Port of rotterdam

De havenmeester van het havenbedrijf van Rotterdam gebruikt een Haven informatiesysteem om al het verkeer in de haven veilig en snel door de haven te leiden. 

Bekijk dit project
Arts met tablet
Project

Carepay

CarePay verbindt patiënten, premie betalers, zorgverzekeraars en zorgaanbieders met een cloud platform van mobile health wallets voor het real time declareren en betalen van gezondheidszorg.

Bekijk dit project
Graanveld met oogstmachine met een drone in de lucht
Project

Agrifirm

Agrifirm is een coöperatie die 17.000 Nederlandse ondernemende boeren ondersteunt in inkoop, innovatie en automatisering.

Bekijk dit project
Storm over nederland
Project

KNMI

Met GeoWeb werkt het Koninklijk Nederlands Meteorologisch instituut samen met de instututen van Noorwegen en Finland aan een betere overdracht van data.

Bekijk dit project
Windmolen in een landschap vanuit vogelvlucht
Project

Essent

Voor Powerhouse, een energie handelsplatform van Essent, ontwierpen onze UX specialisten interfaces en dashboards voor beter inzicht en intuïtief gebruik.

Bekijk dit project